Belföld

Jogi lépésekre készül Kósa ellen az MSZP

A szocialisták felszólították a Fidesz alelnökét, hogy 24 órán belül vonja vissza "alaptalan és rágalmazó kijelentéseit".

Kósa Lajos ma sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a médiatörvény körül kialakult “hajcihő” a szocialisták szervezése alapján indult az ország ellen. A fideszes politikus szerint egyértelműen látszik, hogy kialakult egy mesterségesen “felhabosított, felturbózott kampány”. Leszögezte, hogy a médiatörvény számos ponton lehet rossz, de semmilyen jel nem utal arra, hogy az sértené a szólás- és véleményszabadságot.

Azzal kapcsolatban, hogy ha a szocialisták indították el a “hajcihőt”, akkor hogyan tudták rávenni az Európai Bizottságot a levél megírására, azt felelte, hogy a testület is emberekből áll, “akik különböző módokon vannak összerakva”. Megjegyezte, korábban nem hitte volna, hogy Joaquin Almunia, európai biztosként, valamiféle “nem egészen értett szocialista elkötelezettségből, Gyurcsányéknak minden ordító hazugságát benyeli”, akkor, amikor a pénzügyi stabilitás létfontosságú. Hozzátette, hogy ugyanazon a vitán egy néppárti biztos viszont homlokegyenest ellenkezően látta a helyzetet, mint Almunia.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője által kedden az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a vádak visszavonása mellett egyúttal bocsánatkérést is vár a párt. “Ellenkező esetben az MSZP meg fogja tenni a megfelelő jogi lépéseket” – írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik