Belföld

MSZP: Fellegi alkalmatlan, hogy az oroszokkal barátkozzon

A párt szerint a miniszter "a környezetéhez tartozó vállalkozók ukrán kapcsolatai" miatt sikertelen.

Az MSZP szerint kérdéses, hogy alkalmas-e a magyar-orosz vegyes bizottság társelnöki posztjára Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, aki egyben a két ország gazdasági együttműködéséért felelős kormánybiztos is.

Török Zsolt szóvivő hétfőn sajtótájékoztatón arra a kérte a kormányfőt: fontolja meg, hogy Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter megfelelő személy-e a magyar-orosz vegyes bizottság vezetésére. Mint mondta: tízmillió ember nem járhat rosszul azért, mert a fejlesztési miniszter nem, vagy eredménytelenül végzi a munkáját. Ezzel kapcsolatban Török Zsolt szóvá tette, hogy noha Fellegi Tamás gyakran látogat Moszkvába, ott egyre alacsonyabb szinten fogadják.

A szóvivő szerint a miniszter “sikertelensége” összefüggésben lehet azzal, hogy a “környezetéhez tartozó vállalkozók egy része szoros kapcsolatokat ápol ukrajnai cégekkel”, és feltételezhető, hogy “vasúti, mezőgazdasági beruházások kapcsán az orosz érdekekkel ellentétes álláspontot képviselnek”. Fölvetette azt is, hogy Fellegi Tamásnak azért volt szüksége a vegyes bizottság elnöki tisztére, hogy “a háttérben lehessen mutyizni, bizonyos üzleti körök érdekében eljárni” Moszkvában és Kijevben.

Török Zsolt beszélt arról, hogy a többi között energetikai kérdésekkel is foglalkozó vegyes bizottságot elnöklő miniszter felelőssége felvethető, amiért “egekben a benzin ára”, valamint amiért, az MSZP megítélése szerint, tavaly októberben eredménytelenül zárult Orbán Viktor magyar és Vlagyimir Putyin orosz kormányfő találkozója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik