Belföld

Lakókonténerek égtek a Műegyetemnél

Kigyulladt, majd teljesen kiégett a 4-es metró Szent Gellért téri állomásépítésén négy alvállalkozói munkakonténer, majd a tűz további nyolc másikra is átterjedt hétfőre virradó éjjel. Képgaléria.

Murai László tájékoztatása szerint tíz tűzoltóautóval vonultak a helyszínre és négy sugárral oltották a tüzet. Fél ötkor újra megnyitották a budai alsó rakpartot, miután a tűzoltók eloltották az égő lakókonténereket – közölte a BRFK sajtóügyeletese.

A DBR Metró Projekt Igazgatóság tájékoztatása szerint még vizsgálják, hogy mitől gyulladtak ki a konténerek. Az igazgatóság közleményében azt írta: a tűz eddig ismeretlen okból, éjfél előtt néhány perccel keletkezett. Mint hozzátette, azt követően a kivitelező a konténereket áramtalanította, a helyszínre érkező tűzoltók a tüzet eloltották, személyi sérülés nem történt.

Arra a kérdésre, hogy a metróépítést hátráltathatja-e a konténerekben keletkezett tűz, azt közölték: “a tűz okának, a többi konténer statikai állapotának, illetve az elektromos berendezések állapotának vizsgálata zajlik a felszínen, ez azonban az állomásban folyó munkálatokat nem érinti”.
Lángoltak a konténerek

Lángoltak a konténerek

A Fővárosi Tűzoltóság ügyeletese elmondta, a tűz oltása után még utómunkákat, tűzvizsgálatot végeztek a helyszínen, és csak ezek után indulhatott meg a forgalom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik