Belföld

Nyolcas gyilkosság Sztavropolban

Egy sztavropoli ház garázsában holtan találtak nyolc felnőttet - öt férfit és három nőt -, mindegyiküket lelőtték - közölték a nyomozó hatóságok.

Az áldozatok a villa 61 éves tulajdonosa, Vlagyimir Szlezajev, családja néhány tagja, valamint néhány alkalmazott, a kutyavezető, a gyerekek nevelőnője és a sofőr. Egy csecsemő és egy kilencéves kisfiú életben maradt az emeleten, feltehetően elkerülték a gyilkosok figyelmét.

Szlezajev a sztavropoli Déli piac igazgatója, és egyben Han néven a helyi bűnöző körök ismert alakja volt, többszörösen büntetett előéletű, és 2004-2005-ben tagja volt egy etnikai alapon szerveződött bűnszövetkezetnek. Nem ez volt ellene az első merénylet: 2003-ban már kísérletet tettek megölésére, de akkor csak felesége vesztette életét.

Oroszországban két hónapja egy 12-szeres gyilkosság keltett nagy feltűnést: a kubanyi Kuscsovszkajában egy módos házban 12 embert, köztük több gyereket öltek meg. A nyomozás során kiderült, hogy az egyik helyi vállalkozó egy általa szervezett, semmitől vissza nem rettenő bűnbanda segítségével sápolt mindenkit, megvesztegette a rendőröket és más illetékeseket egészen fel megyei szintig, és több gyilkosságot, valamint több nemi erőszakot követtek el az évek során, amelyek ügyében még csak nyomozás sem volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik