Belföld

Még mindig életveszélyes a karambolban megsérült kislány állapota

Továbbra is súlyos, életveszélyes, de stabil annak a 9 év körüli kislánynak az állapota, aki péntek este Kisújszállás közelében, a 4-es számú főúton történt balesetben sérült meg - mondta Lénárt Beáta, a debreceni Kenézy kórház sajtószóvivője szombaton az MTI érdeklődésére.

A kislánynak a tüdeje zúzódott, az arckoponyája roncsolódott, a karjai eltörtek. A sérüléseit az éjszaka többórás műtétek során látták el. Súlyos, életveszélyes, de stabil állapotban szállították át szombat hajnalban a Debreceni Egyetem orvos- és Egészségtudományi Centrum gyermekklinikájának intenzív osztályára – tette hozzá a szóvivő, aki elmondta azt is, hogy a kislány édesapjának állapota – aki ugyanabban a balesetben sérült meg – továbbra is súlyos, de nem életveszélyes.

A baleset a 4-es főút 152-es kilométerénél, Kisújszállás közelében történt péntek este: egy nagyobb teherautó hátulról belerohant az előtte lévő hat járműbe – öt személyautóba és egy furgonba, amelyek egy forgalomkorlátozás miatt álltak meg -, és azokat egymásra nyomta. A teherautó előtt lévő személygépkocsi a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, és erősen összetört az az előtt álló autó is. A sérülteket a tűzoltóknak kellett kivágniuk a roncsokból. A baleset következtében egy felnőtt és egy 6 év körüli gyermek meghalt, hatan pedig megsérültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik