Belföld

Ezer literrel túltankolta magát egy román kamionos

Csaknem ezer liter gázolajat szállított egy rejtett tartályban az M70-es autóúton egy román kamionos; a pénzügyőrök a járművet is lefoglalták.

Cséve Szabolcs, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferens közölte: a NAV Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai csütörtökön ellenőrizték az autóúton a román rendszámú, fémtömböket szállító kamiont, és rábukkantak a vontató alvázán egy házilag készített tartályra, amelyben mintegy ezer liter gázolaj volt.

A vezető nem tudta igazolni a gázolaj származását, ráadásul az is kiderült, hogy a jármű össztömege jelentősen meghaladja a megengedettet, a sofőrnek azonban nem volt engedélye a túlsúlyos gépjárművel való közlekedésre.

A zalai pénzügyőrök a több mint 300 ezer forint értékű gázolajat és a kamiont lefoglalták, és a jövedéki törvénysértés miatt csaknem 200 ezer forint bírságot szabtak ki. A túlsúlyos gépjárművel való engedély nélküli közlekedés miatt további 400 ezer forint közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték a fuvarozóvállalatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik