Belföld

Dux: szó sincs a felsőoktatási törvény visszavonásáról

A helyettes államtitkár szerint konszenzuson alapuló koncepciót terjesztenek a kormány elé. A HÖOK nem ért egyet a tervezettel.

Szó sincs arról, hogy az oktatási államtitkárság által kidolgozott és azóta szakmai és társadalmi fórumokon megvitatott felsőoktatási törvény koncepcióját visszavonják – mondta Dux László felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár pénteken Budapesten az MTI-nek.

A helyettes államtitkár a “Fókuszban a közoktatás” című, a XI. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításhoz kapcsolódó szakmai fórumon tartott előadása után reagált a Hallgatói Önkormányzat Országos Konferenciájának múlt pénteki nyilatkozatára, amely szerint vissza kellene vonni a felsőoktatási törvény tervezetét, mert vitára alkalmatlan.

Dux László közölte: a koncepció átdolgozása jelenleg is zajlik, egy-két héten belül szeretnének “egy konszenzuson alapuló, kormányhatározatra alkalmas változatot összeállítani”, utána pedig a tervek szerint a tavasz második felében vagy a nyár elején a parlament elé kerül a törvény kodifikált szövege.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik