Belföld

Nyolc év börtönnel is büntethetik a tragédia felelőseit

Az érintett cégek nagy összegű bírságot nem tudnának fizetni. Titkosszolgálati eszközökkel keresik a pánikkeltőket.

A rendőrség tegnapi bejelentése alapján öt embert vett őrizetbe a Nyugati téri West Balkán nevű szórakozóhelyen történt tragédia ügyében. Mindannyiukat foglalkozás körében, több ember halálát okozó veszélyeztetés miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke az Inforádiónak azt mondta, mivel a foglalkozás körében elkövetett szabályok gyanú szerinti megszegése kettőnél több ember halálát okozta, minősített esetről van szó, így a gyanú beigazolódása esetén nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik a felelősöket.

A Gazdaság.hu arról írt, hogy a tragédiában érintett cégek nem tudnának nagy összegű bírságot kifizetni, mert bár összesen 34,5 milliós éves árbevételt értek el, adózott eredményük csak 740 ezer forint volt.

A Népszabadság Online cikke szerint a a Noise Night Life rendezvények rajongói közül többen állítják, a konkurencia régóta készült rá, hogy balhét robbant ki a rendezvényen, visszacsábítva a közönséget az olcsó megabulikról a hagyományos diszkóklubokba. A lap szerint a pánikkeltőket titkosszolgálati eszközökkel is keresi a rendőrség.

AJÁNLOTT LINKEK:

Nyolc év börtönt kaphatnak a diszkótragédia felelősei (Inforádió)
Nem tudnának nagy összegű kártérítést fizetni a West Balkán-tragédiában érintett cégek (gazdasag.hu)
Titkosszolgálati eszközökkel is keresi a rendőrség a pánikkeltőket (Népszabadság)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik