Belföld

Schmitt aláírta a médiatörvényt

Az Origo és az Index értesülései szerint Schmitt aláírta a médiatörvényt. Kiszelly Zoltán politológus szerint a a Köztársasági Elnöki Hivatalban lazsáltak, vagy -ami kevésbé valószínű - taktikáztak.

Schmitt Pál szignálta a médiatörvényt, amit ma kézbesítettek a közlönykiadóhoz. Az Origo értesülését az Index kérdésére a Magyar Közlöny szerkesztőségében megerősítették.

Az államfő honlapján azonban nyomát sem lehet látni az aktusnak, a Köztársasági Elnöki Hivatal nem adott ki egyelőre közleményt az ügyről.

Nehezen magyarázható, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatal miért nem nyilatkozik hivatalosan egy ekkora közérdeklődésre számot tartó ügyben. Úgy tudjuk, hogy a hivatalban alapvetően úgy gondolják, nem tisztjük az elnök aláírásait bejelenteni, ám jelen esetben józan ésszel azt lehetne gondolni, kivételt tesznek e sajátos szabályuk alól.

Kiszelly Zoltán politológus szerint a legvalószínűbb magyarázat, hogy egyszerűen ellazsálták a hivatalban az aláírás kommunikálását, a két ünnep között egyszerűen nem figyeltek annyira oda. A kevésbé valószínű, alternatív magyarázat szerint taktikai okokból nem jelentették be az elnök aláírását, lévén szilveszterkor már kevesen figyelnek az ilyen típusú hírekre, így talán a nemzetközi visszhangja is kisebb lehet – mondta lapunknak a politológus, aki hozzátette: a lazsálós verzióban sokkal inkább tud hinni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik