Belföld

Koltai Róbert cáfolja a vádakat

Rólam és fiamról megjelent állítások hamisak, azok nem fedik a valóságot - írta Koltai Róbert közleményében.

Az ismert színész közölte, hogy a róla és fiáról megjelent állítások hamisak, azok nem fedik a valóságot. Súlyosan sértik személyiségi jogait, különös tekintettel a jó hírnévhez való jogát is.

A Blikk korábban arról számolt be, hogy Koltai Róbert terhelő tanúvallomást tett saját fiára, a különböző filmesek ellen adócsalás miatt indított nyomozásban. A lap értesülései szerint Koltai Róbert azt vallotta, hogy három éve átadta az ügyvezetést fiának és attól kezdve csak neki volt aláírási és döntési joga. Fia dolgozta ki a pénzügyi terveket is és a nyomozásban szereplő filmek esetében is ő írta alá a szerződéseket.

A Blikk a nyomozást felügyelő hatóság névtelenséget kérő munkatárásától azt is megtudta, hogy Koltai Róbert nem tudta egyértelműen megválaszolni azt a kérdést, hogy észlelte-e fia óriási vagyongyarapodását. A jog szerint egyébként fia ügyében Koltai Róbertnek nem lett volna kötelessége vallomást tennie, jogi értelemben mégis fia ellen vallott.

Azokkal a médiumokkal szemben, melyek a jövőben folytatják jogsértő tevékenységüket büntetőjogi, polgárjogi eljárást kezdeményezek, figyelemmel arra is, hogy a nyomozás során az eljárás adatait csak az arra jogosult eljárási résztvevők ismerhetik meg, és nyilatkozhatnak az ügyben tett vallomásaikról – olvasható a közleményben. Az ügyben eljáró hatóság tagjait titoktartási kötelezettség terheli a tanúvallomásokat illetően is.

A mai napon megjelent újságcikkekkel kapcsolatba a következőket szeretném elmondani: A fiam ellen folyamatban lévő nyomozás során tanúvallomást tettem, hetekkel ezelőtt. Vallomásomban foglaltak és a médiumokban megjelentek teljes mértékben ellentétesek egymással – zárul Koltai Róbert közleménye.

A gyanú szerint részben fiktív filmgyártáshoz 4,02 milliárd forinttal rövidítette meg a magyar költségvetést Koltai Róbert és Pogány Judit fia, P. Koltai Gábor és két társa. A filmproducerek fiktív számlákkal mostak tisztára filmkészítésre kapott állami támogatásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik