Belföld

Budai: előkerültek újabb nevek

Újabb iratok kerültek elő megfigyelt emberekről - közölte az elszámoltatási kormánybiztos. "Nem csak én voltam célszemély" - fogalmazott Budai Gyula.

Azt is közölte, hogy az iratokat a Benedek Fülöp volt szakállamtitkár ellen folyó eljárásban lefoglaltak között találták. Ezekből derült ki novemberben az is, hogy megfigyelik, hogy lehallgatták a telefonbeszélgetéseit. Akkor úgy vélekedett, az adatgyűjtés megrendelőjét Szilvásy György volt titokminiszter környezetében kell keresni, Szilvásy azonban ezt rágalomnak nevezte.

Benedek Fülöp ügyében az ügyészség, szintén novemberben azt közölte:”B. Fülöp 2005-2007-ben jogosulatlanul szervezett meg reprezentációs célú protokollvadászatokat, illetve 2006-ban közreműködött abban, hogy saját célra megrendelt facsemeték ellenértékét a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet fiktív tanácsadói szerződések megkötése útján fizesse ki.”

Budai ennek kapcsán most azt nyilatkozta, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség átkérte a Benedek ellen folyó büntetőeljárás nyomozati iratait, tekintettel arra, hogy abban az ügyben is olyanok lehetnek a felelősök, akik mentelmi joggal rendelkeznek. “Aki egy kicsit jártas a vadászatban, az hamarosan meg tudja fejteni, hogy kik lehetnek azok a személyek, akik ezeken a protokollvadászatokon részt vettek” – jegyezte meg.

A kormánybiztos a moszkvai magyar kereskedelmi képviselet értékesítéséről is beszélt, ugyanis a szakvélemény szerint az ingatlant lényegesen alulértékelték, a Pénzügyminisztérium pedig engedélyezte azt, hogy eladják. Ezért, ez ügyben hűtlen kezelés miatt folytat eljárást az ügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik