Belföld

Török Gábor: lejtőn a Fidesz?

"Ha a radikális esés nem is valószínű, decemberben a kormányzás során az eddigi legkomolyabb visszaesésre van esélye a pártnak" - írta Török Gábor a legfrissebb blogbejegyzésében.

“Valóban lejtőre került a Fidesz? – ez ilyenkor az obligát kérdés. Az óvatosság több szempontból is indokolt. …Tendenciáról csak akkor érdemes beszélni, ha legalább két-három hónap adatai mutatnak ugyanabba az irányba” – olvasható a politológus bejegyzésében.

“Egyértelműen kijelenthető, hogy a nagy vitákat kiváltó kormányzati döntések nem múltak el nyomtalanul” – jegyzi meg Török, hozzátéve: a felmérések szerint néhány százezer ember valami miatt az év végére mégis elhagyta a Fideszt.

Az elemző szerint leginkább a magánnyugdíjpénztárak körüli munkálkodás hathatott a választókra. “Nem előzmények nélkül, nem önmagában, de leginkább ez volt az az esemény, ami tömegesen érhette el, érinthette meg és ejthette gondolkodóba a szavazókat” – fogalmazott.

“Egyelőre ennyi tehát a sokat emlegetett „politikai ár”, de az kétségtelen, hogy az eddigi tapasztalatok alapján lehet ez még rosszabb is” – zárja blogbejegyzését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik