Belföld

Szalai Annamária törvényt sértett?

Szalai Annamária, a Médiatanács elnöke részt vett a Fidesz hétfő délelőtti frakcióülésén. Ha ez igaz, akkor ezzel megsértette a médiatörvényt – közölte sajtóhírekre alapozva a Lehet Más a Politika.

A médiatörvény ugyanis kimondja, hogy a Médiatanács elnöke „pártpolitikai tevékenységet nem folytathat” – idézi az LMP, majd hozzáteszi: egy párt zárt frakcióülésén részt venni márpedig nem más, mint pártpolitikai tevékenység.

118 §

Összeférhetetlenségi szabályok

(3) Az Elnök, az elnökhelyettes, a főigazgató és a főigazgató-helyettes nem folytathat pártpolitikai tevékenységet, párt nevében nyilatkozatot nem tehet.

A Lehet Más a Politika felszólítja Szalai Annamáriát, hogy nyilatkozzon arról, valóban részt vett-e a kormánypárt frakcióülésén.

„Amennyiben a hír igaz, akkor az LMP szerint azonnal le kell mondania a Médiatanács elnöki posztjáról” – zárul a párt közleménye.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleménye szerint Szalai Annamária törvényi kötelezettségének tett eleget, amikor elfogadta a Fidesz képviselőcsoportjának meghívását a frakció hétfői ülésére, hiszen a megbeszéléseken a Médiatanács elnöke leendő jogalkalmazóként nyilvánított véleményt a médiatörvény tervezetéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik