Belföld

Titkolják a kormányhivatalok feladatkörét

Még nem ismertek azok a részletek, amelyek szabályozzák majd 2011. január 1-jétől a fővárosi és megyei kormányhivatalok feladatait - írta a Népszava.

A lap írása szerint “mindössze 12 nappal a fővárosi és megyei kormányhivatalok működésének megkezdése előtt még nem ismert az a 18 kormányrendeletből álló jogszabálycsomag, amely a hivatalok és az integrált szervek feladatköreiről rendelkezik”. A területi közigazgatásért felelős államtitkárság korábbi tájékoztatása szerint viszont már elkészült a rendeletcsomag, az Orbán-kormánynak múlt héten meg kellett volna tárgyalnia, de kihirdetését is „haladéktalanul” ígérték. A Népszava úgy tudja, az 580 oldalnyi jogszabálytervezetet a múlt héten még csak az érintett hivatalokban véleményeztették.

Máig nem nyilvános továbbá az sem – írta a Népszava -, hogy kik veszik át a szeptember óta közigazgatási hivatalként működő szervezeti egységeket a kinevezett hivatalvezetőktől. Utóbbiak ugyanis januártól főigazgatói posztot látnak majd el, felettesükké pedig politikusokat neveznek ki kormánymegbízottként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik