Belföld

A jeges Tisza-tóból mentettek ki egy nőt

Egy szabadnapos rendőr irányításával húztak ki Poroszlón a jeges Tisza-tóból egy asszonyt, aki kutyája miatt esett bele a vízbe.

A településen gépkocsijával közlekedő Zsák László őrmestert azért állították meg, hogy segítsen egy, a tározótóba esett nő kimentésében. A Kiskörei Vízirendészeti Rendőrőrs rendőre a parton átvéve az irányítást több ott tartózkodóval együtt szakszerű mentésbe kezdett. Egy helybéli 34 éves férfi derekára egy kötelet kötöttek, és ő így elkúszott egy jégdarab szélébe fogódzkodó nőhöz. Megragadta a vízbe esett kezét, összekapaszkodtak, majd így húzták ki őket a többiek a száraz területre.

A 30 éves poroszlói hölgy kutyáját sétáltatta, amikor az beszaladt a megáradt tóba. Gazdája megpróbálta visszahívni, de közben túl közel ment a vízhez, megcsúszott és beleesett. A szakaszosan befagyott vízben az asszony egy közeli jégdarab széléhez sodródott, amibe kimentéséig kapaszkodott.

A gyors és szakszerű mentésnek köszönhetően a hölgynek nem esett komolyabb baja, a kutyát pedig az időközben megérkező tűzoltók egy csónakból emelték ki a vízből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik