Belföld

Nevelőotthonos lány gyújtotta fel a betlehemet

Egy 12 éves, öngyújtóval játszó, családotthonban élő lány gyújtotta fel Zamárdi betlehemét. A kiskorú nem büntethető, ezért az ügyben indult eljárást a rendőrség megszünteti.

“Óriási a felháborodás, nem lehet meg nem történtté tenni az esetet, de adventkor a megbocsátásról kell szóljon az életünk” – mondta Csákovics Gyula a polgármester. Állami gondozásban lévő, vagyis családotthonos gyermekről van szó, aki “nem somogyi születésű”.

Az önkormányzati vezető már tárgyalt a gyerek gyámjával, aki a kislány nevében bocsánatot kért az egész településtől. A gyereknek már eddig is több deviáns cselekedete volt, így mindenképpen társadalmi segítségre van szükség az ügyben – mondta a polgármester.

Az önkormányzat felajánlotta, hogy forrást biztosít egy újabb, még szebb betlehem elkészítéséhez, de a megalkotói azt mondták, csak jövőre képesek teljesíteni a feladatot. Jövőre viszont mindenképpen lesz új betleheme Zamárdinak – mondta a polgármester.

A zamárdi betlehemet a Nők a Balatonért helyi tagjai készítették a zamárdi Games segítségével még tavaly, másfél hónapos munkával. Idén a továbbfejlesztése részeként már kivilágítást is kapott, így a településnek esténként is színfoltjává vált. Csákovics Gyula polgármester mintegy százezer forintosra becsülte a kárt hozzátéve, hogy az erkölcsi veszteség jóval nagyobb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik