Belföld

Stohl: bűnös vagyok

Elismerte bűnösségét Stohl András. A színésznek azért kell a bíróság előtt felelnie, mert május 8-án hajnalban súlyos közúti balesetet okozott kábítószeres és alkoholos befolyásoltság alatt. A per márciusban folytatódik.

A Budakörnyéki Ügyészség vádirata szerint a színész ez év május 8-án hajnalban részegen, a megengedettnél gyorsabban hajtott, amikor Fót közelében nekiütközött két autónak, amelyek szabályosan közeledtek. Ekkor egy ember súlyos, egy másik pedig könnyű sérülést szenvedett. A balesetet után Stohl elhagyta a helyszínt, majd a rendőrök előállították otthonában.

Mindezért, a színész akár három év börtönt is kaphat. Azonban a vérében talált drogért nem kell felelnie, mert vállalta az elterelést. Eddig, már több tanút is kihallgattak, hogy megtudják kitől szerezhetett kokaint, de a rendőrségA hiába próbálta kideríteni.
Stohl András A parkban

Stohl András A parkban

A tárgyaláson, Stohl András a bíró kérdésére válaszolva kijelentette, hogy bűnösnek érzi magát. A történtek előzményeit is felidézte, azt, hogy aznap éjjel a színházi előadása után különböző szórakozóhelyeken fehér bort, majd whiskyt ivott és parkoló autójában ülve, az orrán át egy adag kokaint is felszívott.

Ezek után rosszul mérte fel a helyzetet és “felelőtlen döntést hozva” elindult fóti otthona felé. A végzetes pillanatban hullámzó tudatállapotban csak két csattanást észlelt, ahogy az autók egymásnak ütköztek.

Stohl András a tárgyaláson

Stohl András a tárgyaláson


Az is kiderült, hogy a balesetet után nem észlelte, hogy bárki megsérült volna, ahenm felhívta élettársát, aki néhány percen belül a helyszínre érkezett és rövid szóváltás után felpofozta. Stohlt ezután beült élettársa kocsijába és hazahajtott.

A vallomást követően, Léhmann Zoltán bíró a tanúk meghallgatásával folytatta a tárgyalást, amelyet a sajtó élénk érdeklődése kísér. Ezt bizonyítja, hogy a Pest Megyei Bíróság épületének termébe a szűkös hely miatt csak előre kiosztott, sorszámozott belépővel lehetett bejutni. Továbbá a bíró megtiltotta, hogy a tudósítók percről percre közvetítsenek az eseményről. Ennek nyomatékosításaként közölte, hogy az online újságokat is ellenőrzik.

A tárgyalóterem

A tárgyalóterem

Márciusban folytatódik a per

A következő tárgyalási napot március 31-ére tűzte ki a bíró, ekkor újabb tanúkat és orvosszakértőt fognak meghallgatni – írta az Index. A bíró felvetette annak lehetőségét, hogy akár ítélethirdetés is lehet már azon a napon. A márciusi időpontot az indokolja, hogy az orvosszakértő szeptemberben azt mondta: hat hónappal később lehet megmondani, maradandó fogyatékosságot okozott-e a baleset az egyik sértettnek, egy idős férfinak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik