Belföld

Rablóbandával harcolnak Fejérben

Rablóbanda garázdálkodik egy Fejér megyei faluban. Ezt bizonytja, hogy hétfőn egy idős asszonyhoz törtek be, de korábban már más házakat is végigjártak - tudóst a Fejér Megyei Hírlap.

A banda férfiakból áll, akik az idős asszony elvágták három kutyáját is megmérgezték. Ezután elvágták a telefonja kábelét, széttúrták a lakást, összeszedtek annyi pénzt és ékszert, amennyit találtak, majd bezárták a fűtetlen fürdőszobába az asszonyt, aki csak reggel tudott kiszabadulni.

Egy szomszédja hallotta meg a segélykiáltásait, miuután órákat töltött a helyiségben törülközőkbe takarózva. “Amikor kiszabadítottak, először azt kértem, hozzanak már egy kabátot!” – nyilatkozta az idős hölgy a Fejér Megyei Hírlapnak.

Rablóbandával  harcolnak Fejérben 1

Végh Rudolf polgármester is reagált a történtekre, ő azt mondta: a társaság a fél falut felmérte, azaz bementek a kert felől a lakóépületekbe, fészerekbe, és egy, a hivatal közelében lévő portáról két malacot elvittek, ezért félni kezdtek az emberek. Arról is beszámolt, hogy bár nincs polgárőrség, megszervezték a házak őrzését, de annak ellenére, hogy az egyik járőrözőt észrevehették a rablók, folytatták a fosztogatást.

A hétfői támadás után a polgármester és a helyiek megtárgyalták, mit tehetnek a saját biztonságuk érdekében. Több tucat helyi jelentkezett, hogy járőrözik, ha kell. A megyei rendőr-főkapitányság vezetője elrendelte a település fokozott ellenőrzését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik