Belföld

MSZP: Navracsics ne mondja meg, mi az erkölcsös

Purparlé a kettős állampolgárságról.

Az MSZP szerint Navracsics Tibor ne mondja meg, ki a vállalhatatlan számára, amikor olyan emberekkel folytatnak politikai üldöztetést, mint Papcsák Ferenc és Budai Gyula. Mesterházy Attila arra reagálva közölte ezt, hogy a közigazgatási és igazságügyi miniszter egy napirend előtti felszólalásra reagálva hétfőn a parlamentben azt mondta, Gyurcsány Ferenc volt kormányfő a népszavazás után a parlamentben “győzelmet hirdetett a magyar nemzet felett”.

Szerinte az MSZP nemzetellenes politikai vonalat folytat. “Én egy kicsit szégyellem, hogy ilyen képviselőtársaim vannak az Országgyűlésben, hogy olyan képviselőtársaim vannak, akik a határon túli magyarokra azt mondják, hogy ők nem magyarok, akik a határon túli magyaroktól megtagadják a közösséget” – utalt azokra a szocialistákra, akik nem szavazták meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt.

Az MSZP elnöke úgy fogalmazott: Navracsics Tibor ne akarja megmondani, hogy mi az erkölcsös, amikor elrabolják hárommillió ember magántulajdonát, megtakarításait.

Hozzátette: a miniszter azért se akarja megmondani, hogy mi a szégyenletes, mert a kormánya olyan költségvetést és adórendszert készít, amely az alacsony keresetűeken akarja megteremteni a gazdagoknak szánt többletet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik