Belföld

Szabadlábon a norvég diáklány gyikosa

Még nem kérték ki hivatalosan Pekingből a kínai Csao Fej (Zhao Fei) aktáit, akit azzal gyanúsítanak, hogy Budapesten meggyilkolta Pernille Marie Thronsen norvég diáklányt - olvasható a Magyar Nemzetben.

A lap értesüléseit az Országos Rendőr-főkapitányság megerősítette. A Magyar Nemzet idézi a főkapitányság közleményét: “amennyiben a kínai hatóságoktól a magyar rendőrséghez hivatalos jogsegélyként megkeresés érkezik, úgy a nemzetközi jogot követve a hazai nyomozó szervek minden, az eljárás sikeres lefolytatásához, a nyomozás sikeres befejezéséhez szükséges segítséget meg fognak adni az ázsiai félnek”. A férfi továbbra is nemzetközi körözés alatt áll, mivel tartózkodási helye ismeretlen – fűzte hozzá az ORFK közleménye.

A lap felidézi, hogy Csao Fej az augusztus végén elkövetett gyilkosság után Kínába menekült, ahol néhány heti bujkálás után őrizetbe vették. Az előzetes letartóztatását azonban októberben bizonyítékok hiányában megszüntették.

Az indoklás szerint azért, mert Magyarország nem adta át az ügy dokumentumait és – olvasható a lapban – 30 napnál tovább senki sem tartható fogva megalapozott gyanú nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik