Belföld

Móri per: új eljárást kért Hajdú védője

Az ügyész súlyosítást, az ügyvéd elsődlegesen új eljárást, másodlagosan enyhítést kért a móri bankrablással korábban megvádolt Hajdú László ügyében a Fővárosi Ítélőtáblán csütörtökön. A másodfokú határozat kihirdetése január 20-án várható.

Hajdú Lászlót – aki a közelmúltban Kovácsra változtatta nevét – korábban a nyolc halálos áldozatot követelő 2002-es móri bankrablás egyik elkövetőjeként tartották számon, nyolc éve fogva tartják, ezalatt, az elsőfokú büntetőper megismétlése miatt már két elsőfokú ítéletben is elmarasztalták: 15, illetve 17 év szabadságvesztéssel sújtották rablás miatt, ám a móri ügyben egyszer sem mondták ki bűnösségét. Időközben megkerült a két valódi elkövető, Weiszdorn Róbert és a fogva tartása során öngyilkos lett Nagy László, így Mórral kapcsolatban már nem is vádolják Hajdút.

Csütörtöki perbeszédében az ügyész mégis a 17 éves szabadságvesztés súlyosítását kérte a másodfokon eljáró táblától, ugyanakkor a védelem elsősorban a megismételt eljárásban született elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és új, immár harmadik elsőfokú eljárás lefolytatását kérte megalapozatlanság és súlyos eljárási hibák miatt, és csak másodlagosan a büntetés lényeges enyhítését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik