Belföld

Kiszűrnék az álegyházakat

Administrator
Administrator

2010. 11. 29. 06:59

Kiszűrné a szaktárca az egyházi támogatással visszaélőket.

Jövőre szűkítené a szociális államtitkárság azoknak az egyházaknak a körét, amelyek szociális szakellátó intézmény fenntartójaként kiegészítő normatívára jogosultak – írja a Magyar Nemzet. Ugyanakkor tovább növelné a többlettámogatást, ami azonban feszültséget idézhet elő a világi működtetők, többek között a megyei önkormányzatok körében.

A szociális, család- és ifjúságügyi államtitkárság a lapnak azzal indokolta a döntést, hogy egyre több szervezet él vissza a támogatással, az intézkedéssel útját lehetne állni az indokolatlan pénzkiáramlásnak. A szociális tárca szerint a jelenség társadalmi, erkölcsi szempontból sem kívánatos.

A kormány a szociális törvényben meghatározott egyházi fenntartónak csak azt ismerné el, aki a szociális feladatok ellátására is kiterjedő megállapodást kötött. E megállapodásokat az első Orbán-kormány 1998–-2000 között megkötötte a történelmi egyházakkal.

Az egyházi kiegészítő támogatás bevezetésének célja eredetileg az volt, hogy azon történelmi egyházak, amelyek aktívan részt vállalnak a szociális ellátórendszer működtetésében, kapjanak többlettámogatást – emlékeztet a Magyar Nemzet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.