Belföld

Tízezrek demonstrálhatnak ma

Politikai nagygyűlést tart ma délelőtt az MSZP a Papp László Sportarénában, ahova tízezer embert vár.

Mesterházy Attila nagyjából egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy az MSZP országos tömegdemonstrációt tart a kormány eddigi tevékenysége elleni tiltakozásul, amely a “Bajban Magyarország – Itt a helyed!” címet viseli. Az a célja bevallásuk szerint, hogy “ellensúlyozni tudják Orbán Viktor korlátlan hatalmát”.

Az MSZP szerint a Fidesz megtévesztette a választóit, és az Orbán-kormány megalakulásával a kapkodás és a cinizmus került hatalomra. Szerintük a kabinet első féléves ténykedése joggal háborít fel mindenkit: „a Fidesz a népakarat nevében hoz döntéseket, miközben visszaél a nép akaratával” – teszik hozzá.

A lapunk információi szerint a szocialisták egyfajta tiltakozás elindítását is bejelentik majd, amely várhatóan a korábban már folyamatban lévő – és az OVB által elutasított – népszavazási kezdeményezésekre épít.

Több, mint tízezren regisztrálták magukat a másfél órásra tervezett rendezvényre, amelyen a teljes MSZP-frakció, illetve az országos elnökség tagjai is ott lesznek. Az esemény egyetlen politikai szónoka pedig a pártelnök lesz, rajta kívül civilek szólalnak fel, valamint videóüzeneteket vetítenek le.

A nagygyűlés előtt a helyszínen az MSZP országos választmánya is ülésezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik