Belföld

Kósa: mi megvédjük a nyugdíjakat

Az emberek döntő többsége támogatja az Orbán-kormány intézkedéseit - reagált Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke az MSZP szombati budapesti nagygyűlésén elhangzottakra.

A kormánypárti politikus emlékeztetett rá: az Orbán-kormány a bankoktól, az energiaszektor szereplőitől, a multinacionális kereskedelmi láncoktól kért szolidaritást, hogy orvosolni lehessen az ország csődhelyzetét, amelyet a szocialisták „katasztrófapolitikája” idézett elő.

Kósa Lajos sajátos helyzetnek nevezte, hogy az alkotmányt és a demokráciát most félti Mesterházy Attila, az MSZP elnöke és nem akkor féltette, amikor „ártatlan járókelőket vert véresre, maradandó sérüléseket okozva a rendőrség Gyurcsány Ferenc (akkori miniszterelnök) és a szocialisták parancsára 2006-ban”.

„Nagyon a feje tetején állnak a szocialisták, ebből még komoly bajuk is lehet, mert nem érzékelik azt – ami egyébként az adatokból nyilvánvaló -, hogy az emberek döntő többsége a polgári kormány, az Orbán-kormány intézkedéseivel egyetért, azt támogatja” – mondta a Fidesz ügyvezető alelnöke.

Kósa Lajos szerint a nyugdíjvédelmi intézkedéseket azért kellett meghozni, mert „a szocialisták által beüzemelt, kényszerből működtetett nyugdíjpénztárak veszélyeztették az állami nyugdíj kifizetését”. Arról nem beszélve – tette hozzá -, hogy arra kényszerítették az államot, óriási pénzekkel pótolja a hiányzó nyugdíjjárulékot azért, hogy nyugdíjat lehessen fizetni. Úgy fogalmazott: „Mi megvédjük a nyugdíjakat, ráadásul azt mondjuk a nyugdíjpénztári tagoknak, hogy ha akarnak, átléphetnek az állami alapba, de maradhatnak a magánalapban is”.

Erre mondják a szocialisták, hogy elvesszük az emberek választási lehetőségét, miközben az, hogy „ők mindenkit belekényszerítettek, (…) nagyon demokratikus volt” – fejtegette a fideszes politikus.

Azzal kapcsolatban, hogy Mesterházy Attila, az MSZP elnöke utcai demonstrációkat helyezett kilátásba, Kósa Lajos megjegyezte: Magyarországon mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy utcai demonstráción nyilvánítson véleményt békés, rendezett körülmények között.

Minden törvényes eszköz igénybevételéhez megvan a joguk, bár korábban bennünket vádoltak azzal, hogy utcára visszük a politikát, és ezt főbenjáró bűnnek gondolták – jegyezte meg Kósa Lajos, hozzátéve, ezek szerint ha a Fidesz csinálja, főbenjáró bűn, ha a szocialisták, ez a legtermészetesebb útja a demokráciának.

A fideszes politikus meggyőződésének adott hangot, hogy mindenkinek megvan a joga utcai demonstrációkon valami mellett letenni a voksot, vagy valami ellen tiltakozni, de tegye azt békés, rendezett körülmények között. „Mi ezt tudomásul fogjuk venni, más kérdés, van-e értelme” – mondta.

Az viszont nem fordulhat elő, amit „annak idején ők csináltak”, hogy a békés demonstrálókat a rendőrség szétverte. “Ez a mi esetünkben nem fordulhat elő, mert mi tényleg komolyan vesszük a demokráciát és az alkotmányosságot” – jelentette ki Kósa Lajos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik