Belföld

A BKV beindult, az M7-es megtorpant

A BKV járatai valamennyi vonalon rendben elindultak - mondta kora reggel a társaság fődiszpécsere. Azonban az M7-es megtorpant, a vasútforgalom pedig akadozik.

A fővárosban pénteken este 11 óra körül kezdett havazni, és a budai hegyvidéken több mint 20, a pesti oldalon 6-10 centiméter hó hullott. Ezért a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 94 munkagéppel folyamatosan takarítja az utakat, hiszen nehézkessé vált a közlekedés.

Kamionok okoznak gondot

Ez jellemezte az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalát is, ahol több kamion is elakadt a 116-os kilométernél, a Kőröshegyi völgyhídnál.

Most pedig csak a legbelső sáv járható a Balaton felé vezető oldalon, Szabadbattyán külterületén, ugyanis a 65-ös kilométer közelében egy kamion beleszaladt egy másikba. Senki nem sérült meg, de a járművek két sávot elfoglalnak.

“A havazás Somogy megye más útjain is gondokat okoz, több helyen vannak elakadások” – közölte Szakács József, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Késnek a vonatok

A havazás a vasúti közlekedést is befolyásolja, ugyanis miatt több vonalon 10-25 perc közötti késésre kell számítani.

Legjelentősebb, átlagosan 20-25 perces késés a Budapest-Hatvan-Miskolc és a Budapest-Vácrátót-Vác vonalon tapasztalható.

Az előbbi vonalon amiatt, hogy Gödöllő és Aszód között a felsővezetékre belógó faágak zárlatot okoznak az egyik vágány fölött, valamint hogy Isaszegen a váltókat előbb meg kell tisztítani a hótól. A Budapest-Vácrátót-Vác vonalon pedig Veresegyházán áramellátási gond miatt a biztosítóberendezés nem működik.

Füstölt a metró

A 3-as metrónál is problémák adódtak, igaz, nem az időjárás miatt. A Nagyvárad téri megállónál a Kőbánya-Kispest felé tartó kihúzóvágány mellett egy magas feszültségű kábel burkolata megsérült, a szigetelés túlmelegedett és füstölni kezdett, így áramtalanítani kellett.

Ezért az utasokat pótlóbuszok szállítják a metró Kőbánya-Kispest és Deák tér közötti szakaszán, hiszen a forgalom a hiba elhárítása után indulhat meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik