Belföld

Szijjártó: mindenki jól jár

A kormány jó gazdaságpolitikája a garancia a munkahelyteremtésre, és a tíz éves távlatban ígért egymillió új munkahely pedig biztosítja, hogy legyen elég járulékfizető a magánnyugdíjpénztárakban maradók nyugdíjának a kifizetésére - jelentette ki az MTV Ma reggel című műsorában a miniszterelnök szóvivője.

Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, nem a blogolók véleményével kell számolnia – jelentette ki Szijjártó Péter a műsorban. Mindezt annak kapcsán mondta, hogy Török Gábor politológus blogjában azt írta: most először érzem úgy, hogy a Fidesz döntéshozói elvesztették realitásérzéküket, és a párt kétharmados többsége és magabiztos fölénye tudatában elhitték, hogy szinte mindent és mindenhogy megtehetnek.

A nyugdíjmentő törvénycsomag elfogadásával mindenki jól jár – szögezte le Szijjártó. A helyzet szerinte fordított, mint ahogy az ellenzék és a Stabilitás Pénztárszövetség sugallja: eddig volt egy kényszer, miszerint az embereknek a kockázatos nyugdíjtőzsdén spekulánsoknak kellett adniuk a pénzüket, ezzel szemben a kormány visszaadta a választás szabadságát.

A kormány jó gazdaságpolitikája a garancia a munkahelyteremtésre, és a tíz éves távlatban ígért egymillió új munkahely pedig biztosítja, hogy legyen elég járulékfizető a magánnyugdíjpénztárakban maradók nyugdíjának a kifizetésére – érvelt Szijjártó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik