Belföld

Jobbik: a büdzsé sepregetésre jó

A Jobbik szerint a jövő évi költségvetés alkalmatlan arra, hogy népesedéspolitikai fordulatot eredményezzen. A párt megötszörözné a tanyavilág támogatását és kifogásolja, hogy a büdzsé ötszázmillió forintot különít el abortuszok elvégzésére.

Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő ennek kapcsán azt mondta: noha a kormánynak minden erővel a “demográfiai katasztrófa” elhárításán kellene dolgoznia, ezt a célt a büdzsé nem szolgálja, “sőt, folytatja a nemzetrombolást”.

Kifogásolta, hogy a jövő évi költségvetés nem segíti az anyák rugalmas álláslehetőségeinek megteremtését, valamint azt, hogy csökken a közfoglalkoztatásra szánt összeg. Szerinte a büdzsé e tekintetben még “a kertek sepregetésére, a helyi kiskirályok portájának kicsinosítására alkalmas” Út a munkához programhoz képest is visszalépést jelent.

A jobbikos politikus sérelmezte azt is, hogy a kormány mindössze egymilliárd forintot szán a tanyarendszer feltámasztására. Ők ezt 5,5 milliárdra emelnék úgy, hogy négymilliárd forinttal, a felére mérsékelné az oltóanyag-beszerzésre, “kétes vakcinabizniszre” szánt összeget, valamint a Tanyafejlesztési Programra fordítaná a terhesség-megszakításra a költségvetésben elkülönített ötszázmillió forintot is – ismertette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik