Belföld

Iszapkatasztrófa: 20 millió megy albérletre

Újabb 20 millió forint kiutalásáról döntött a kármentő bizottság amelyet az iszapömlés miatt hoztak létre, a pénzt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a károsultak albérleti díjainak kifizetésére kérelmezték.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat arról számolt be, hogy további ötven lakást bérel a károsultaknak félévre. A mostani húszmillió forint kifizetésével együtt eddig összesen 53 millió 400 ezer forintot használtak fel a Magyar Kármentő Alap számlájára beérkezett közel 1,5 milliárd forintból..

A kármentő bizottság elnöke ennek kapcsán megjegyezte: a karácsonyi ünnepekre való tekintettel további gyorssegélyek kiutalásáról döntenek a jövő héten.

Lasztovicza Jenő, aki a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság elnöke is, elmondta: a kisvállalkozások forgalma az elmúlt több mint hat hétben egyötödével visszaesett a településeken biztonsági okokból bevezetett útzár miatt. Ezért a kis családi vállalkozások megsegítését is az alapból tervezik megoldani, mert ezek a vállalkozások a karácsonyi időszakban keresik meg az éves bevételük 30 százalékát, ami most az útzár miatt jóval kevesebb lesz.

A forgalomkorlátozást addig nem oldhatják fel, amíg az új kolontári gát el nem készül, mert ez nyújt majd teljes biztonságot Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely lakosságának – közölte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik