Belföld

Civileket ölt az észak-koreai támadás

Két civil, építőmunkás holttestére bukkantak a Yeonpyeong szigeten, amelynek irányában tüzérségi támadást intézett az észak-koreai tüzérség nyugatra - értesült a BBC.

Két észak-koreai tengerész is életét vesztette az akció során és sokak megsebesültek, amikor az észak-koreai tüzérség több tucatnyi ágyúlövést adott le a Koreai-félszigettől nyugatra, a Sárga-tengeren, a két Korea vitatott tengeri határának közelében húzódó szigetre.

KÉPGALÉRIA! menekülnek a romok közül a szigeten

KÉPGALÉRIA! menekülnek a romok közül a szigeten

Ban Ki-moon ENSZ főtitkár ezt az egyik “a legsúlyosabb incidensnek” titulálta a koreai háború óta.

A szerdai dél-koreai lapok háborús bűntettel vádolták meg Észak-Koreát a történtek után. A Csoszun Ilbo napilap szerint Phenjan kést szegezett torkukhoz, de Dél-Korea határozottan és pontosan visszavág az északi támadásokért. A lap szerint még háborús időkben is bűntettnek minősül lakott területek támadása. Határozott fellépés szükséges az ellenséggel szemben, és nagyobb veszteséget kell mérni rá, mint az általa okozott kár – vélekedett az újság.
A Donga Ilbo című lap szerint a veszett kutyát furkósbottal lehet a legjobban megfékezni. A Dzsungang Ilbo című
szöuli napilap elvakult cselekedetnek nevezte az észak-koreai ágyúzást, amelyre határozott választ kell adni. Nem lehet megbocsátani a polgári lakosság elleni támadást. Az újság hozzátette: még élénken élnek a koreai háború emlékei, de a mostani agresszió ismételten megerősíti azt a szomorú tényt, hogy egy ilyen tragédia bármikor megismétlődhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik