Belföld

Szélvihar támad a Kisalföldre

Kellemetlen idő lesz kedden. 11 foknál nem lesz melegebb, délen, délnyugaton eshet.

Kezdetben országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég, és az éjszaka első felében a Dunántúlon szórványosan, keleten még sokfelé várható eső, eleinte egy-egy időszakban intenzívebb záporeső. Később egyre többfelé megszűnik az esőzés, és délen, délnyugaton felszakadozik, csökken a felhőzet. Ezeken a területeken reggelre sűrű ködfoltok alakulnak ki.

A Tiszántúlon a déli, délnyugati, a Kisalföldön az északnyugati szél időnként megélénkül, másutt gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalra a hőmérséklet 3 és 8 fok közé süllyed.

Főként az északi, északnyugati országrészben szakadozhat fel hosszabb időre a felhőzet, másutt nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, és a déli, délnyugati tájakon szórványosan számíthatunk kisebb eső, zápor kialakulására.

Részletesebb előrejelzésért kattintson!

Az Alpokalja és az északkeleti országrész kivételével sokfelé megerősödik az északi, északnyugati szél – főleg a Kisalföld térségében viharos széllökések is előfordulhatnak. A délutáni csúcsérték többnyire 6 és 11 fok között alakul majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik