Belföld

Svájcba menekíthette a pénzét Hunvald

Az ügyészség nem hisz abban, hogy az ingatlanpanamával gyanúsított szocialista polgármester órákat vásárolni járt Svájcban, valószínűbbnek tartják azt, hogy megtakarításairól gondoskodott - írja a Blikk. A Népszava arról számol be: Hunvald megelégelte, hogy ügyének iratai a sajtóban látnak napvilágot.

Kimenekítette vagyonát az országból az erzsébetvárosi ingatlanpanama legfőbb gyanúsítottja? – teszi fel a kérdést a Blikk. A bulvárlap szerint ugyanis Hunvald György az elmúlt években többször járt Svájcban, az ügyészség pedig nem hisz az óravásárlási teóriában, vagyis abban, hogy Hunvald többször is mindössze értékes órákat vásárolni járt a helvéteknél. Azt gyanítják, hogy a több százmilliós sikkasztással gyanúsított volt erzsébetvárosi szocialista polgármester így igyekezett biztonságba helyezni a pénzét.

„Arra a felvetésre, miszerint ellenőriztük-e és találtunk-e svájci bankszámlát, ami a gyanúsítotthoz köthető, nem szeretnék reagálni, mivel jelenleg is folyamatban van egy ezzel kapcsolatos nyomozás. De azt fontosnak tartom elmondani, hogy komoly vagyonnal kapcsolatos felderítés zajlott és zajlik jelenleg is, amelyben offshore cégekhez, bankszámlákhoz és ingatlanokhoz jutottunk el” – nyilatkozta az újságnak Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Mindeközben a Népszava arról számol be, hogy személyes adattal visszaélés gyanúja miatt tett feljelentést a Központi Nyomozó Ügyészségen Hunvald György. A lap értesülését Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője is megerősítette.

Az erzsébetvárosi ingatlanok értékesítéséhez kapcsolódó büntetőügyben hamarosan bíróság elé álló, volt MSZP-s polgármester azért tett feljelentést, mert a sajtó immár több mint egy hete közöl folyamatosan részleteket, iratokat a nyomozás során keletkezett több tízezer oldalnyi dokumentumból szemezgetve.

Hunvald feljelentésében azt kifogásolta, hogy ily módon a sajtóban nyilvánosságra kerültek az ő és mások különleges személyes adatai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik