Belföld

Navracsics: marad a különadó

A jogalkotásról szóló törvényt elfogadta a parlament, ezentúl nem hozhatnak olyan törvényt, amely visszamenőleges hatállyal rendelkezik, a különadó azonban kivételt képez - nyilatkozta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes az m1 Este című műsorában.

Nem érinti a különadót az az Országgyűlés által ma elfogadott új jogalkotási törvény, amely kimondja, hogy a jogszabály a hatálybalépését megelőző időre nem állapíthat meg kötelezettséget – mondta az m1 Este című műsorában Navracsics Tibor. A kormány megfontolja a költségvetéssel kapcsolatos ellenzéki indítványokat is, a közigazgatási egyeztetésen keresztül fognak menni ezek a törvényjavaslatok.

A Brüsszelben folytatott tárgyalásokkal kapcsolatban Navracsics Tibor elmondta: a magyar uniós elnökség nagypolitikai prioritása többek között a Dunastrartégia, Horvátország csatlakozása és a Schengeni vízum kérdése. A gazdasági tárcának óriási feladata lesz az uniós elnökség kapcsán – tette hozzá. Navracsics szerint az érdekérvényesítés szempontjából nem jelent hátrányt az, hogy nem tartozunk az euróövezeti országokhoz. Ha tartani tudjuk a költségvetési hiányt, akkor az erősíti a hitelességünket – fejtette ki. A magyar uniós témák közé beemeltük a gyermekek érdekvédelmét. Elsők között voltunk az eltűnt gyermekek bejelentését lehetősé tévő telefonvonal elindításában is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik