Belföld

Jövő pénteken lesz a költségvetés részletes vitája

Négynapos ülést tart jövő héten a parlament, pénteken lesz a 2011. évi költségvetési törvényjavaslat részletes vitája, a büdzsét magalapozó törvények általános vitáját hétfőn kezdi az Országgyűlés.

Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke a házbizottság csütörtöki ülése után újságíróknak elmondta: hétfőn, kedden, szerdán és pénteken tart ülést a Ház.

Hétfőn kezdődik a 2011. évi költségvetést megalapozó “salátatörvény” általános vitája, ennek időkerete négy óra húsz perc. Altorjai Anita elmondta: a vitában felszólalhatna Kopits György, de a Költségvetési Tanács elnöke nem kíván élni a lehetőséggel. A jövő évi büdzsé részletes vitájának időkerete pénteken tíz óra.

A sajtófőnök tájékoztatása szerint jövő hétfőn a parlament megválasztja a MÁV Zrt. gazdasági helyzetét vizsgáló parlamenti bizottság tagjait. A Fidesz később közli jelöltjei nevét, az MSZP Göndör Istvánt, a Jobbik Korondi Miklóst, a KDNP Spaller Endrét, az LMP Jávor Benedeket javasolja a testületbe.

A napirendi ajánlás szerint hétfőn lesz a jogalkotásról, illetve a jogszabályok előkészítésében való társadalmi részvételről szóló törvényjavaslatok zárószavazása.

Kedden és szerdán törvényjavaslatok vitája zajlik majd a Házban: kedden kezdődik egyebek közt a büntető tárgyú, a naptári napban való határidő-számítással összefüggő, illetve az állami tulajdonú szakosított pénzintézetekre vonatkozó, valamint a nemzeti adatvagyon körébe tartozó állami nyilvántartások fokozottabb védelméről szóló törvényjavaslatok általános vitája. Szerdán az egészségügyi tárgyú törvények módosításának vitáját kezdi el a Ház.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik