Belföld

Gyanúsított lehet a Jobbik alapítója

Tavaly nyáron rendelt el az ügyészség nyomozást a MIÉP-Jobbik a Harmadik út pártszövetség gazdálkodása ügyében. A párt két év alatt több mint 70 millió forint állami támogatást kapott, ám a pénzzel nem számolt el. A feljelentést az Állami Számvevőszék tette.

Az ügy kapcsán a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) közölte, hogy a tanúkihallgatások, megkeresések, házkutatás és lefoglalás, valamint igazságügyi szakértői vélemény beszerzése után, a megszerzett bizonyítékok alapján novemberben egy gyanúsítottat hallgattak ki.

A VPOP által meg nem nevezett gyanúsítottat “folytatólagosan elkövetett számvitel rendjének megsértése bűntettével” gyanúsítják. Részletesebb tájékoztatást nem adhatott a pénzügyőrség, annyit azonban közöltek, hogy a nyomozást várhatóan 2011 első negyedévében befejezik – írta a Hír24.

A gyanúsítottként kihallgatott férfi Kovács Dávid lehet, aki a 2006-os választásokra alakult pártszövetség társelnöke volt Csurka István mellett. Kovács Dávid a Jobbik egyik alapítója, első elnöke, később alelnöke volt, de 2008-ban kilépett a pártból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik