Belföld

Bibliaismeretért eltávozás jár

Harmadszor rendeznek országos bibliaversenyt a börtönökben a fogvatartottaknak advent második vasárnapján, december 5-én - közölte a Magyar Testvéri Börtöntársaság.

Mint közleményükben írták, a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezete és a Magyar Testvéri Börtöntársaság közös programjára idén a versenyzőknek Máté evangéliumából és a Zsoltárok könyvének első 25 zsoltárából kell felkészülniük.

A legjobb öt eredményt elérő versenyző jutalomban részesül minden intézetben, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának engedélye alapján. Ez lehet dicséret, beszélő, csomag vagy eltávozás.

A raboknak először 2008-ban, a Biblia évében rendeztek bibliaversenyt. Akkor 25 büntetőintézet mintegy hatszáz fogvatartottja mérette meg magát, tavaly pedig 28 börtön mintegy 900 fogvatartottja vett részt a programon.

A szervezők szándéka, hogy az idén még többen vegyenek részt a vetélkedőn, hogy “az evangélium tanulmányozása során – az adventi várakozásban – valóban megismerjék Jézus Krisztus életét, tanítását, új embert formáló erejét”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik