Belföld

Fellegi munkahelyteremtést ígért a németeknek

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter ismertette a kormány gazdaságpolitikai prioritásait és az arányos közteherviselést célzó átmeneti válságadók bevezetésének hátterét a német gazdasági élet képviselőinek tartott zártkörű gazdasági találkozón kedden a budapesti Német Nagykövetségen.

Fellegi Tamás megerősítette: a kormány legfontosabb feladata a magyar gazdaság talpra állítása, és az ambiciózus munkahelyteremtés. A fejlesztési szaktárca vezetője kiemelte, hogy a magyar gazdaság újjáépítésének alapjait a következő egy évben kell lerakni.

Az átmeneti válságadókkal kapcsolatban hangsúlyozta: azért volt szükség a bevezetésükre, hogy Magyarország pénzügyi stabilitása és a magyar gazdaság megerősödjön. A második Orbán-kormány a kölcsönös tehervállalás jegyében megállapított átmeneti válságadókkal a korábbi szocialista kormányok megszorító gazdaságpolitikája helyett az arányos közteherviselés új modelljét alakítja ki – mutatott rá a fejlesztési miniszter.

Fellegi Tamás a német-magyar együttműködés lehetőségeiről szólva a kutatás-fejlesztésben és az európai Duna régiós stratégia megvalósításában való együttműködést, valamint a közös magyar-német klímakutató intézet létrehozását emelte ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik