Belföld

Kábítószer-bandát fogtak Hevesben

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság és a Hatvani Rendőrkapitányság összehangolt rendőri akció során elfogott hat személyt, akik kábítószer fogyasztással és terjesztéssel hozhatók összefüggésbe - közölte a rendőrség.

Tekintettel arra, hogy az elfogások és házkutatások több megyére is kiterjedtek a Nemzeti Nyomozó Iroda Taktikai Osztályának munkatársai segítették a sikeres rendőri akciót.

A lefolytatott házkutatás során egy 41 éves rétsági férfi budapesti VIII. kerületi lakásában lefoglalásra került több mint egy kilogram kábítószer gyanús növényi származék és fehér por, valamint nagyobb mennyiségű, feltehetőleg ketamin tartalmú folyadék. Az intézkedő bűnügyi szakemberek lefoglaltak továbbá egy engedély nélkül tartott maroklőfegyvert a hozzá tartozó lőszerekkel. A férfi ellen kábítószerrel visszaélés és lőszerrel, lőfegyverrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Társainál, egy 27 éves, egy 34 éves lőrinci, egy 27 éves nyíregyházi, egy 31 éves budapesti valamint egy 27 éves boldogi férfinál tartott házkutatások során további kábítószer gyanús anyagokat foglalt le a rendőrség, valamint indított ellenük kábítószerrel való visszaélés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás. Az elfogott férfiak közül öt főt a Hatvani Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vett és indítványozta előzetes letartóztatásuk elrendelését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik