Belföld

Előzetesben a gázolók

A Miskolci Városi Bíróság elrendelte a harmadik gyanúsított előzetes letartóztatását is a hétvégén történt, három halálos áldozatot követelő nemesbikki közlekedési baleset ügyében.

Szabó József, a Borsod Megyei Bíróság szóvivője a pénteki döntés kapcsán azt mondta: az előzetes letartóztatást december 12-ig rendelte el a bíróság, a határozat indokaként megemlítették a szökés, elrejtőzés veszélyét (a kiszabható szabadságvesztés mértékére figyelemmel), valamint azt, hogy a gyanúsított befolyásolhatja a bizonyítási eljárást.

A 32 éves tiszaújvárosi férfit – aki a gépjármű tulajdonosa – több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítják, valamint egyedi azonosító jel meghamisításának bűntettével és bűnpártolás vétségével.

A vasárnapi, három halálos áldozatot követelő nemesbikki közlekedési balesetben a Miskolci Városi Bíróság már korábban előzetes letartóztatásba helyezte a jármű vezetőjét és utasát (egy 41 éves és egy 23 éves férfit), valamint a rendőrség gyanúsítottként hallgatott ki egy sajószögedi fiatalembert kábítószer-terjesztés miatt.

Vasárnap Nemesbikk belterületén egy személyautó elsodort három, az útpadkán haladó embert. A balesetben egy 63 éves nő és 36 éves lánya meghalt; a kerekes székben tolt 13 éves kislányt a mentőhelikopter életveszélyes sérülésekkel szállította kórházba, a gyermek hétfőn szintén életét vesztette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik