Belföld

Botka, a szegedi Fidesz és a puding

Szegeden a héten választják meg a polgármester mellett dolgozó tanácsnokokat.

A szegedi közgyűlésben a Fidesz és az MSZP politikusai egyaránt azt hangoztatják, hogy a Tisza-parti város nem Esztergom. Szegeden ugyanis egyik oldal sem szeretne öncélú politizálást folytatni. A 28+1 fős közgyűlésben a Fidesznek 14, az MSZP-nek 12 + Botka László polgármester, a Jobbiknak és az LMP-nek pedig egy-egy képviselője van a “Torony alatt”.

Szegeden csupán egy alpolgármestert választott meg a közgyűlés, az alpolgármesteri feladatokat ugyanis tanácsnokok fogják ellátni, akiknek a személyéről pénteken döntenek.

A helyi Fidesz a fékek és ellensúlyok rendszerének egyik elemeként képzeli el a tanácsnoki rendszert. Úgy gondolják, hogy a közgyűlés eddigi működésében túl nagy súlya volt Botka László (MSZP) polgármesternek. “Az általunk elképzelt modell szerint az egyik oldalon lenne a polgármester és az alpolgármester, a másikon pedig a tanácsnokok és a közgyűlés” – mondta el a szegedkurir.hu-nak Gyimesi László. A Fidesz szegedi elnöke utalt arra, hogy a tanácsnokokat nem az MSZP-frakcióból szeretnék megválasztani.

Gyimesi László inkább optimista a jövőbeni együttműködést illetően. Bár hozzátette: a puding próbája még hátravan. A közgyűlés egy bizottságot is életre hívott, aminek a feladata, hogy 2002 novemberétől az összes projektet és intézményt átvizsgálja.

AJÁNLOTT LINKEK:

Szegedi Fidesz vs. Botka: A puding próbája még hátra van (szegedkurir.hu)

Mit kezd a Fidesz Botkával? (fn.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik