Belföld

Pincefeltörőket fogtak

Mintegy hatvan pincét tört fel Dunaújvárosban egy háromtagú társaság, amelynek egyik tagja már börtönben van, a másikat hétfőn helyezték előzetes letartóztatásba, míg harmadik társuk szabadlábon védekezik - közölte a rendőrség.

A három dunaújvárosi férfi szeptembertől tíz utcában folyamatosan törte fel a társasházak pincéit, s azokból kerékpárokat, szerszámokat, elektronikai cikkeket, használati tárgyakat, alkoholt és élelmiszert loptak el. A legtöbb helyről gazdag zsákmánnyal távoztak, de akadt néhány tároló, ahonnan semmit sem tudtak eltulajdonítani – mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A társaság tagjait múlt pénteken fogták el. Egyikük azóta már börtönbüntetését tölti, mivel jogerős ítélet alapján korábban be kellett volna vonulnia a büntetés-végrehajtási intézetbe, a másik betörőt – aki ugyancsak büntetett előéletű, s a bűncselekményeket a próbára bocsátás idején követte el – előzetes letartóztatásba helyezték – tette hozzá Németh-Kész Mónika rendős százados.

Az elkövetők által bérelt lakásban a házkutatás során számos olyan tárgyat találtak, amelyek gazdáját még keresi a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik