Belföld

Felháborodtak egy lakópark miatt

Nemcsak a környezetvédők, a helyi önkormányzat és a lakosság, hanem a Budapesti és a Pest Megyei Mérnöki Kamara is tiltakozik az ellen az 1040 lakásos lakótelep ellen, amelyet Törökbálint családi házas övezete mellé terveznek - írta a Magyar Nemzet.

A lapnak nyilatkozva Kassai Ferenc, a Budapesti és a Pest Megyei Mérnöki Kamara elnöke azt mondta: a befektetők rendszeresen kihasználják a területi átsorolások kiskapuit, így jöhetnek létre egyre nagyobb beépítettségű lakóparkok, amelyek nem illeszkednek a környezetbe. A szakember szerint ez nemcsak az ott élőknek, hanem az önkormányzatnak is óriási terhet jelent majd a későbbiekben.

A Magyar Nemzetnek a lakóparkot tervező cég egyik tulajdonosa egyebek mellett azt mondta: minden szempontból a 2005-ös helyi rendezési tervnek megfelelően, teljes mértékben szabályszerűen jártak el a tervezéskor, hiszen ellenkező esetben a helyi építési hatóság nem adhatott volna immár jogerős építési engedélyt az önkormányzatnál működtetett tervtanács által is jóváhagyott tervekre.

A lap szerint azt is mondta: a tervezőiroda mindenben a helyi önkormányzat képviselő-testülete által elfogadott beépítési hányadot követte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik