Belföld

Tűzben veszett nyolc hajléktalan

Nyolc ember halt meg hajnalban egy prágai tűzben, amely egy elhagyott épületben pusztított a belvárosi Florenc autóbusz-pályaudvar közelében - közölte a prágai tűzoltóság szóvivője.

Biztonsági őrök szerint az áldozatok feltehetőleg hajléktalanok voltak, akik a korábban a cseh államvasutak tulajdonában lévő épületben húzták meg magukat. A házban nem volt áram, a bent lévők gyertyával világítottak.

A lángokból két embert sikerült kimenekíteni, őket füstmérgezéssel vitték kórházba. A szomszédos buszpályaudvar új épületére nem terjedt át a tűz, biztonsági okokból azonban az épület egy részét lezárták, s reggel a buszokat más helyről indították.
Tűzben veszett nyolc hajléktalan 1

A tűzről 0 óra 35 perckor értesítették a tűzoltókat, akik hat perc alatt kiértek, de addigra a nagy, kétemeletes épület már lángokban állt.

Szakértők szerint az 1989 utáni húsz év legtragikusabb csehországi tűzesetéről van szó. Hasonlóan, nyolc emberéletet követelt 1995 májusában a prágai Olympik szállóban pusztító tűz is.

Csehszlovákia és Csehország legtragikusabb tűzesete 1984. november 1-jén történt, amikor az észak-csehországi Chomutov melletti Medenecben kigyulladt egy szociális otthon és gyógyintézet. Az intézet mentálisan beteg és tehetetlen női páciensei közül 26-an vesztették életüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik