Belföld

Nem rongált Szegedi Márton

Megszüntette a Miskolci Városi Bíróság a szabálysértési eljárást Szegedi Márton (Jobbik) önkormányzati képviselővel, frakcióvezetővel szemben, aki még a helyhatósági választások előtt polgármesterjelöltként leszedett egy szocialista választási plakátot.

Szegedi Mártonnal szemben megszüntették az eljárást, mert cselekménye nem minősült rongálás szabálysértésének – mondta Szabó József, a Borsod megyei bíróság szóvivője. A szerdai tárgyaláson a bemutatott – bűnjelként lefoglalt – választási plakát sértetlen volt, a jobbikos polgármesterjelölt a plakátot tartó drótot távolította el.

A bíróság végzése jogerős, mert ellene sem az eljárás alá vont, sem pedig a rendőrség képviselője nem jelentett be fellebbezést, vagyis tudomásul vették a bíróság végzését. Az ügy kapcsán szerdán a Jobbik-frakció sajtótájékoztatót tartott a miskolci Városházán, ahol Szegedi Márton emlékeztetett a szeptember 26-i letartóztatására, amikor sajtótájékoztatója részeként eltávolított az Újgyőri főtéren egy MSZP-s plakátot.

Úgy fogalmazott: az MSZP százával elkövetett választási szabálysértéseire és az ezt orvosolni nem tudó hatályos magyar törvények gyengeségeire szerette volna akkor felhívni a figyelmet. Véleménye szerint feltételezhető, hogy „elfogatása és fogva tartása felső utasításra, politikai megrendelésre történt”, arra szolgált, hogy őt és a Jobbikot lejárassák.
Szegedi Márton szerint ez az ügy a Jobbiknak százalékokban mérhető komoly károkat okozott nem csak Miskolcon, hanem országosan is, ezért a párt „a leghatározottabb jogi lépéseket fogja megtenni az ügyben, kártalanítást és a felelősök megnevezését követelve”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik