Belföld

Budaházyék bekeményítettek volna

A Hunnia Mozgalom összehangolt támadásra, úgynevezett "nagy körre készült".

Ezt a Magyar Nemzet írja, egy nyomozati dokumentumra hivatkozva. A lap szerint Gyurcsány Ferenc lemondása után, 2009 áprilisában a Hunnia Mozgalom összehangolt robbantásokkal akadályozta volna meg Bajnai Gordon kormányfővé választását.

A mozgalom katonai szárnyának irányítója, Budaházy György a Vérmezőre hívta a szervezet tagjait, ahol a csoportvezetőkkel ismertette a támadások célpontjait – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint az első csoport azt a feladatot kapta, hogy Nyúl István János szocialista országgyűlési képviselő ingatlanánál hozzanak működésbe egy futball-labdába rejtett robbanóanyagot. A másik csoport Káli Sándor miskolci szocialista képviselő lakóhelyénél robbantott volna, míg egy másik vádlott Adonyban, Ecsődi László MSZP-s képviselő házánál hozott volna működésbe egy három kilogrammos bombát.

A lap szerint az eljárásnál rögzített vallomásokban megemlítik Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő és Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke nevét is.

Mint tegnap megírtuk, bizonyító erejű felvétel jutott a hírTV birtokába is arról, hogy Budaházy Györgynek vezető szerepe volt a terrorszervezetben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik