Belföld

Duplázni akart a bankrabló

Azt a bankot próbálta meg kirabolni egy férfi, ahol egyszer már sikerrel járt, másodszorra nem sikerült.

Egyszer már sikerült pénzt zsákmányolnia abból a bankból, amelyet szerdán próbált meg kirabolni egy férfi a XI. kerületben. Most viszont pillanatok alatt elfogták a rendőrök – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) honlapján csütörtökön.

Kihallgatásakor derült ki, hogy a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy tavaly júliusban ő követett el fegyveres rablást ugyanebben a pénzintézetben – írták.

A szerdai rablási kísérletkor a férfi késő délelőtt ment be egy XI. kerületi Bartók Béla úti pénzintézetbe, az alkalmazottakat a nála lévő fegyverrel megfenyegette, és készpénzt követelt.

A bankba a támadás idején szállított csomagot egy futárszolgálat alkalmazottja, ő értesítette a rendőrséget. A közelben járőröző rendőrök pillanatok alatt a helyszínre értek, lefegyverezték és ártalmatlanná tették a támadót – olvasható a BRFK közleményében.

A 35 éves budapesti férfit előállították, az elkövetéshez használt fegyvert – az előzetes szakértői vélemény szerint riasztópisztolyt – lefoglalták. Az elkövetőt őrizetbe vették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik