Belföld

Műegyetemi Állásbörze

2010. október 20-21-én 31. alkalommal kerül megrendezésre hazánk legnagyobb és legrangosabb állásbörzéje, a Műegyetemi Állásbörze, melynek ezúttal is a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ad helyet.

A rendezvényen részt vevő 124 kiállító cég összesen több mint 1300 állásajánlatot kínál majd a látogatóknak, és közülük 96-an kínálnak szakmai gyakorlati lehetőségeket alsóbb éves hallgatóknak is, főleg műszaki, gazdasági és informatikai területen.
Az ajánlatok nagy része frissdiplomásoknak vagy 1-2 év szakmai tapasztalattal rendelkező fiataloknak szól. Az eddig rendelkezésre álló előzetes információk alapján a legtöbb állásajánlat az informatikus végzettséggel rendelkezőknek szól, de igen nagy az érdeklődés a pályakezdő villamos és gépészmérnökök iránt is.

A hazai és külföldi álláslehetőségeket keresők egyaránt megtalálhatják számításaikat a Műegyetemi Állásbörzén, ugyanis a kiállítók között a jelentős hazai vállalatok, mint például a navigációs szoftverek fejlesztésében elért eredményeik által nemzetközileg elismert Nav N Go Kft. mellett idén több, külföldi pozíciót felkínáló cég is megjelenik. A részecskefizikai kutatásokkal foglalkozó, svájci székhelyű CERN például egyedülálló módon, a Műegyetemi Állásbörzén keres mérnöki végzettségű tehetséges fiatalokat, és kínál számukra konkrét állásajánlatokat.

Műegyetemi Állásbörze 1

A Műegyetemi Állásbörze – túl azon, hogy lehetőséget biztosít a konkrét állásajánlattal érkező cégek és a pályakezdők személyes találkozására – különböző szolgáltatásokkal segíti a tapasztalatlan pályakezdőket az álláskeresésre mint tevékenységre való felkészülésben. A Felkészítő Szint elnevezésű programsorozat keretén belül a látogatók a rendezvény mindkét napján díjmentesen vehetnek részt a személyes tanácsadásokon, tréningeken, grafológiai elemzésen, magyar és idegen nyelvű próbainterjúkon és előadásokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik