Belföld

Újraszámolják a szavazatokat Vácon

Az eddigi MSZP-s polgármester csupán 127 szavazattal maradt le a független nyertestől.

Bóth János szocialista jelölt beadta az újraszámlálásra vonatkozó kérvényt az Országos Választási Bizottsághoz – írja az Index. Az eddigi polgármester egyébként úgy véli, az igen alacsony részvétel és a váci baloldal letargiája miatt veszített.

A nem hivatalos eredmény szerint a független Fördős Attila – akit a KDNP és a Nemzeti Fórum támogatott – 4255 szavazattal (32,54 százalék) győzött, őt követte Bóth János 4128 vokssal (31,56 százalék), valamint a Fidesz jelöltje, a kétszeres evezős világbajnok Pető Tibor, aki 4100 szavazatot kapott (31,35 százalék). Érdekesség, hogy a Fidesz jelöltjét így a KDNP által támogatott induló győzte le.

Délelőtt még Pető is úgy tájékoztatta a távirati irodát, hogy fontolgatja a polgármesterre leadott szavazatok újraszámolásának kezdeményezését, de aztán a szocialista jelölt megelőzte a kérés benyújtásában.

A Tolna megyei Sióagárdon egy szavazat döntött a Fidesz-KDNP-s Háry János javára, az MTI tájékoztatása szerint ellenfele, a független Say István szintén a szavazatok újraszámolását kérte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik