Belföld

Mégis lesznek Fidesz-KDNP csaták

Vácon, Abonyban és Biatorbágyon is egymás ellen indítanak jelöltet a kormánypártok.

Fördős Attila a helyi KDNP, illetve a Nemzeti Fórum támogatásával független jelöltként indul a váci polgármesteri székért, míg a Fidesz jelöltje Pető Tibor – írja a Népszabadság. Gozmány Gabriella , a KDNP váci szervezetének kampányfőnöke közleményben fejezte ki sajnálatát a pénteken a városban megjelent szórólapok, óriásplakátok és a Váci Naplóban megjelent fizetett hirdetés miatt: a Fidesz-emblémával ellátott nyomtatványokon az olvasható, hogy “a kormánypártoknak semmi közük Fördős Attilához”.

A kereszténydemokraták arra emlékeztetnek, a KDNP és a Nemzeti Fórum is a kormánypártok része. Gozmány szerint a kiadványok szövege azért is különös, mert Fördős Attila a váci önkormányzat Fidesz-KDNP frakciójának vezetője, és a KDNP tagja.

A pártvezetés tiltása ellenére Abonyban és Biatorbágyon a KDNP helyi szervezete saját embert állított a szövetséges Fidesszel szemben – számol be róla az Index. F. Molnár Sándor abonyi elnök – aki nem is hallott a tiltásról – a hírportálnak azt mondta: nem a Fidesz ellenében, hanem a nemzeti-polgári-keresztény értékek biztos sikere érdekében kezdeményezték Magyar Gábor közös jelölését, aki szerinte sokkal esélyesebb a győzelemre, mint Kovács László, a Fidesz által választott jelölt.

F. Molnár szerint több egyeztetésen túl vannak, de a helyi fideszes vezetők nem akartak párbeszédet folytatni a jelölésről. A KDNP-s polgármester-jelölt, Magyar Gábor egyébként közismert arról, hogy a birtokán jurta áll. A háziorvos és előadóművész az eredeti magyar életmód elemeit kutatta Mongóliában és Kazahsztánban, majd magyar őshonos háziállatok tenyésztésével kezdett foglalkozni. Az Indexnek azt mondta, a felkérésre azért mondott igent, hogy megvalósítson egy álmot. Szerinte ha a Teremtő által ismét Abonyba rendeltetett, akkor neki ott lesz dolga.

AJÁNLOTT LINKEK:

Fidesz-KDNP összecsapás Vácon (Népszabadság)

Megálmodta, mit kell tenni, ha polgármester lesz (Index)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik