Belföld

Cozma-per: egy tanú szerint Raffael bevallotta tettét

"Megszúrtam a magas, csíkos pólóst" - Beéry Iván szerint ezt mondta neki az elsőrendű vádlott, akivel telefonon beszélt a gyilkosság után.

Beéry Iván kihallgatásával folytatódott a Cozma-per tárgyalása Veszprémben: a tanú elmondta, ő is Sztojka Iván felkiáltására ment ki a szórakozóhely elé. Később hallotta, hogy Pál Gábor negyedrendű vádlott azt kérdezi Raffaeltől: “miért kellett megszúrni?”

Beéry elmondta: a történtek után hajnalban az autóban ülve beszélt Raffael Sándorral (elsőrendű vádlott), akitől megkérdezte, hogy mi történt, miért fut mindenki, amire Raffael azt válaszolta: “mert megszúrtam a magas, csíkos pólóst. ” Azt mondta: később kiderült számára, hogy Raffael azért szúrt, mert korábban fejbe vágták egy üveggel. Beéry szerint Sztojka egyfolytában azt mondogatta hogy “nem tudta megállítani Csokit, aki megőrült.”

Beéry Iván azt is elmondta: a tragédia utáni csütörtökön egy benzinkúton találkozott Raffael Jánossal, az enyingi házigazdával, aki halálosan megfenyegette. Azt mondta, ha beszél a történtekről, “elvágják a nyakát”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik