Közélet

Újabb tanú hallotta: Raffael szúrt

A Cozma-gyilkosság elsőrendű vádlottjára ismét vallomást tettek.

Tanúk meghallgatásával folytatódott a Cozma-ügy tárgyalása hétfőn a Veszprém Megyei Bíróságon. A tanúk egyike, Beéry Csaba azt állította: hallotta a veszprémi Patrióta lokál előtt az ügy harmadrendű vádlottjától, Sztojka Ivántól, hogy “Csoki” (Raffael Sándor elsőrendű vádlott) volt az elkövető.

Beéry Csaba – aki a Cozma-ügyet illetően a csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében vádlott – a bíró kérdésére azt válaszolta: “Iván kijelentése szerint Csoki lehetett, aki szúrt”. Mint mondta, valaki a társaságukból azt jegyezte meg a gyilkosság után: “Csoki, miért kellett megszúrni?”.

Katona Eugén a másik meghallgatott tanú a bíróságon elmondta: ő is Sztojka Iván kiáltására ment ki a szórakozóhely elé. Ő úgy hallotta Sztojka azt mondta: “Gyertek, mert baj van” Amikor kiért látta, hogy Cozma a földön fekszik és véres a ruhája. Később Raffael Sándor ismerőse javaslatára, hogy ne keveredjenek bele semmibe, elmentek a helyszínről

A Veszprém Megyei Bíróság 29 tárgyalási napot tűzött ki a gyilkosság tisztázására. Heten állnak bíróság elé, akik ellen emberölés, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és bűnpártolás a vád.

A vád szerint 2009. február 8-án a halálos szívszúrást Marian Cozma Raffael Sándortól kapta, a Cozma segítségére siető Ivan Pesicet Németh Győző vesén szúrta, Zarko Sesumot pedig arcon rúgta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik